Induló csoportok

„KAPCSOLATBAN, INTIMITÁSBAN”  ÖNISMERETI CSOPORT INDUL 2024. SZEPTEMBERÉTŐL HAVONTA EGY SZOMBATI VAGY VASÁRNAPI NAPON

150 ÓRÁS ÖNISMERETI PSZICHODRÁMA csoportunkat szeptemberben vagy októberben indítjuk és az egyes alkalmakat havonta egy SZOMBATI vagy VASÁRNAPI napon 9:00 órától 18:00 óráig Budapesten tartjuk (egy alkalom 45 perces akadémiai órával számolva 10 órának felett meg).

Csoportvezetők:
Dr. Gál Anita – Pszichodráma vezető, mentálhigiénés segítő szakember, integrál szemléletű önismereti tanácsadó, bodywork csoportvezető asszisztens. 

Oláh Rita – Pszichodráma vezető, mentálhigiénés segítő szakember, integrál szemléletű önismereti tanácsadó. 

További információk és jelentkezés:

Ha írsz nekünk, kérjük, hogy mindkettőnk email címére írj , és a tárgyban tüntesd fel „ KAPCSOLATBAN, INTIMITÁSBAN ” címet!

Dr. Gál Anita – anita.gal.pd@gmail.com , Tel: +36 30 228 7991

Oláh Rita – rita.olah.pd@gmail.com , Tel: +36 20 522 6624

Neked szól a csoport ha:

Kapcsolataidban nehézségeket élsz meg és keresed a megoldásokat? Párkapcsolatot, családot, gyermeket szeretnél, és kutatod az okokat és változtatnál a siker érdekében? Szeretnél önmagad mélyebb megismerése és új alternatívák kipróbálása útján harmonikusabb, teljesebb életet élni?

Ha megérett benned az elhatározást és nyitott vagy arra, hogy a pszichodráma módszerének segítségével keress választ kérdéseidre, akkor neked ajánlom ősszel induló 150 ÓRÁS PSZICHODRÁMA ÖNISMERETI CSOPORTJAINKAT.

Neked szól a csoport ha:

  • rosszul érzed magad a párkapcsolatodban és keresed, mitől lehetne jobb,
  • kapcsolataidban ismétlődően, hasonló problémákkal küzdesz és a szokásos megoldásaid már nem működnek
  • kapcsolataidban nincs bátorságod nemet mondani, az érzéseidet kimutatni, a saját igényeid kifejezni vagy arra vágysz, hogy hitelesen képviseld önmagadat akár másokkal szemben is,
  • sokat stresszes vagy, szeretnél megfelelni a munkahelyi elvárásoknak, és ez egyre nehezebb,
  • félsz megmutatni, hogy frusztrált, esetleg dühös vagy, és ha végül eláraszt a dühöd, akkor bűntudatot érzel.
  • párkapcsolatot, családot, gyermeket szeretnél, és kutatod az okokat és változtatnál a siker érdekében,
  • férfiként szeretnél kapcsolódni a saját biztonságos férfierődhöz és kifejezni azt, így sikeresebben tudsz szembenézni az akadályokkal az élet különböző területein.
  • vagy csak szeretnél önmagad mélyebb megismerése és új alternatívák kipróbálása útján működőbb, felszabadultabb életet élni.

Az első két alkalom nyitott, a második alkalom végén kérjük, döntsd el, hogy elköteleződsz-e a csoport végéig, innentől zárt csoportként folytatjuk.

A csoportokba való bekerülést egy személyes egyéni beszélgetés előzi meg, amely díjmentes.

A csoportmunka a Magyar Pszichodráma Egyesület Képzési Rendje szerint folyik. A csoporton való részvétel a Képzési Rendnek megfelelően a pszichodráma asszisztensi képzésbe 120 órában beszámítható.4

Várunk szeretettel!

 

Mi a pszichodráma?

A pszichodráma módszere eredetileg Jacob Levi Moreno által a század első felében kidolgozott csoportpszichoterápiás módszer, melyet itthon az 1970-es évek elején Mérei Ferenc honosított meg. 

Olyan csoportos önismereti és terápiás módszer, melyben konfliktusaidról, belső lelki tartalmaidról és élményeidről nem csak beszélünk, hanem a pszichodráma eszközeivel (pl.: szerepcsere, duplázás, interjú, tükrözés) meg is jelenítjük. Kapcsolataidban, munkádban, vagy önmagadhoz való viszonyodban meglévő konfliktusokat, nehézségeket a vezetők és a csoport segítségével, a cselekvés útján tárjuk fel. Kipróbálhatod, hogyan lehetett volna másként cselekedni, valamint hogy hogyan lehet majd hasonló helyzetben másként reagálni. A pszichodráma eszközei segítségével (pl.: szerepcsere, duplázás, interjú, tükrözés) nem csak a saját szemszögödből élheted át újra az adott helyzetet, hanem a másik ember oldaláról is megnézheted, hogy mi is zajlott kettőtök között, illetve egy harmadik személy nézőpontjából, kívülről is ránézhetsz. A cselekvés közben megélt érzésid tudatosításán keresztül, szinte spontán módon új megértések, belátások, vagy éppen megoldások születhetnek. 

A pszichodráma segítségével megértheted saját és mások cselekvéseinek motívumait, mozgató rugóit. Lehetőséged van mélyen és intenzíven átélni olyan érzéseket, melyeket hétköznapi életedben talán sosem engedsz meg magadnak. Az önismereti csoportban rálelhetsz belső értékeidre és erőforrásaidra, továbbá olyan új problémamegoldó és megküzdési technikákat dolgozhatsz ki, amely életed valamennyi területén hasznosíthatóak lesznek.

Ha érdeklődsz bármelyik szolgáltatás iránt, vagy kérdésed merült fel, keress bátran.

Email: rita.olah.pd@gmail.com

Telefonszám: +36 20 522 6624